astros24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Σε φορτισμένο κλίμα η συνάντηση Ερντογάν-Ζελένσκι λόγω Σουηδίας

Κοινοποίηση

Η συνάντηση των δύο προέδρων πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη

Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Ουκρανός ομόλογός του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη. 

Κατά τη συνάντηση, στην ατζέντα βρέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και η συμφωνία για τα σιτηρά που λήγει στις 17 Ιουλίου. 

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Το κλίμα φορτίστηκε, ωστόσο, σύμφωνα με ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη όταν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρθηκε στο τουρκικό βέτο στην είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ προειδοποιώντας ότι «η έλλειψη ενότητας εντός του ΝΑΤΟ αντιπροσωπεύει απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια».

«Η Τουρκία δεν μπορεί να εγκρίνει την υποψηφιότητα της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όταν αυτή εξακολουθεί να ανοίγει την αγκαλιά της στους τρομοκράτες», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, πριν υποδεχτεί τον Ζελένσκι.

Σημειώνεται ότι εν μέσω αυτού του κλίματος, με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Ερντογάν και ο Σουηδός πρωθυπουργός, Ουλφ Κρίστερσον θα συναντηθούν τη Δευτέρα στο Βίλνιους, παραμονή της έναρξης της συνόδου κορυφής της στρατιωτικής συμμαχίας.

Λευκός Οίκος: Πιθανή η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Στο μεταξύ, νωρίτερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι προσβλέπει στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ «στο εγγύς μέλλον».

«Είναι πιθανό η Τουρκία και η Ουγγαρία, που εμποδίζουν επί του παρόντος την ένταξη της Στοκχόλμης, να αλλάξουν τη θέση τους την επόμενη εβδομάδα στη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στο Βίλνιους», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε ότι η Ουκρανία «δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ» μετά τη σύνοδο κορυφής του Βίλνιους.

Related posts

Άστρος: Αρραβωνιαστικιά 39χρονου – «Τον μισούσαν οι γονείς του»

Ευρωεκλογές: Τι σημαίνει ο «κίνδυνος της μη συνειδητής ψήφου» – Στο ΕΡΤΝews o Χρήστος Παπουτσής

Οι «Peaky Blinders» καταγγέλλουν το ομοφοβικό βίντεο της καμπάνιας του Ρον Ντε Σάντις