astros24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες αποχωρήσεις μελών της νεολαίας σε Μεσσηνία και Αρκαδία – Αιχμές κατά Κασσελάκη

Κοινοποίηση

Την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσαν μέλη της νεολαίας του κόμματος σε Μεσσηνία και Αρκαδία, με μια μακροσκελή τοποθέτησή τους, επικρίνοντας δριμύτατα τη νέα ηγεσία.

Παρατηρούν ότι «παρακολουθούν καθημερινά πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αλλάζει πορεία, να απαρνιέται τις αριστερές και ριζοσπαστικές δομικές του αρχές, να μετατρέπεται σε κάτι διαφορετικό, ολοένα και πιο κεντροδεξιό».

Αναλυτικά το μήνυμα αποχώρησής τους:

Σήμερα, είναι μια μέρα ιδιαίτερα φορτισμένη για όλες κι όλους εμάς, που υπογράφουμε το κείμενο αυτό. Δεν μας απέμεινε όμως καμία επιλογή απέναντι στον διχαστικό και αντιφατικό λόγο της νέα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στη διαδικασία μετάλλαξης του κόμματος. Μια ηγεσία που ζητά να μην δαιμονοποιείται ο καπιταλισμός και το κεφάλαιο.

Που δεν διακρίνει ευθύνες για την εθνοκάθαρση του Ισραήλ στους Παλαιστίνιους. Που άλλοτε υπερασπίζεται την κομματική ενότητα και άλλοτε με όρους «εσωτερικού εχθρού», κάνει λόγο για «άρρωστο κόμμα», εξαγγέλλοντας δημοψήφισμα για διαγραφές στελεχών αλλά και προβαίνοντας σε ανιστόρητες αναφορές για πέμπτη φάλαγγα και αποστάτες, προς απαξίωση όσων διαφωνούν.

Που δεν μπήκε ούτε καν στον κόπο να απαντήσει σε εκκλήσεις και συγκεκριμένες προτάσεις ιστορικών στελεχών του κόμματος και της διεύρυνσης (Γ. Δραγασάκης, Γ. Ραγκούσης), για να δρομολογηθούν διαδικασίες για την υπέρβαση της κρίσης. Που επιδίδεται, στην Κ.Ε., σε ένα αντιαριστερό και αντισυντροφικό παραλήρημα, βάζοντας στο στόχαστρο όχι μόνο ιστορικά και ιδρυτικά στελέχη του χώρου, αλλά και την ίδια μας την ιστορία.

Που ενισχύει καθημερινά το κλίμα φανατισμού, τοξικότητας και αντισυντροφικότητας στους κόλπους του κόμματος, χρησιμοποιώντας ανακρίβειες και ψευδείς ειδήσεις που σπέρνουν “οπαδοί” της.

Που άλλοτε “εκθειάζει” και άλλοτε επιπόλαια επικρίνει συλλογικές κομματικές και κυβερνητικές αποφάσεις της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα (αποθεματικό ρευστότητας, δημοσιονομικό «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ). Που δηλώνει πως θέλει να απευθύνεται «αδιαμεσολάβητα» στον λαό και στους πολίτες, υιοθετώντας μια θέση ανέφικτη και ασύμβατη για ένα σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς.

Μια στάση που συνιστά την αποθέωση του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, την απόλυτη υποτίμηση των ίδιων των μελών και των κομματικών οργάνων σε κάθε βαθμίδα, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Που ειρωνεύεται και υποτιμά όλες και όλους, εκείνες κι εκείνους, που με κομματικό πατριωτισμό και με αγωνιστική, εθελοντική προσφορά, έδιναν καθημερινά, “μακριά από τα φώτα” και το προσκήνιο, τη μάχη στο πλευρό τόσο της 1ης και 2ης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από άνισες συνθήκες και κάτω από τον συνεχή πόλεμο της τρόικας των δανειστών και του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, αλλά κι απέναντι στις κυβερνήσεις και το κόμμα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη την τελευταία 5ετία.

Σε αυτήν την οριακή, όπως τη νιώθουμε, στιγμή, είναι χρήσιμο να επισημάνουμε ότι αισθανόμαστε υπερήφανοι για το έργο των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ανέκοψε την καθοδική πορεία της χώρας και παρέδωσε στην επόμενη κυβέρνηση μια οικονομία, με δημοσιονομικό «μαξιλάρι» κι αποθεματικό ασφαλείας 37 δισ. ευρώ.

Η έξοδος από το μνημόνιο ήταν μια επιτυχία της κυβέρνησης της Αριστεράς που δεν μπορούσε να επιτευχθεί από άλλη κυβέρνηση. Όπως ήταν εξάλλου και η διεθνής συνθήκη των Πρεσπών, την οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνυπέγραψε με αίσθημα ευθύνης, παρά το πολιτικό κόστος, για την συνολική επίλυση ενός χρόνιου ζητήματος στα βόρεια σύνορά μας, όπως και κάτω από συνθήκες γενικευμένης γεωπολιτικής αστάθειας στην περιοχή.

Related posts

Νερό στο Παράλιο Άστρος | Εντοπίστηκε και επισκευάζεται η βλάβη

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων πρόσληψης προσωπικού στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βόρειας Κυνουρίας

Καθημερινά δρομολόγια για μπάνια στο Άστρος με την ΚΤΕΛ Αρκαδίας!