astros24.gr
Image default
ΑΣΤΡΟΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συναντήσεις της κινητής μονάδας Κοινωνικών Λειτουργών στο Άστρος

Κοινοποίηση

Στο πλαίσιο του Πακέτου Εργασίας 10 (Π.Ε.10) «Διεκδικούμε Μαζί: Δράση καταπολέμησης του αποκλεισμού και των διακρίσεων και παροχής εξατομικευμένης υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους» της Πράξης ‘Αγησίλαος’, πρόκειται να υλοποιηθούν δια ζώσης συναντήσεις των Στελεχών της Ομάδας Έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ. με τα ίδια τα άτομα με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση και τα μέλη των οικογενειών τους καθώς και με Στελέχη των Υπηρεσιών που τα υποστηρίζουν άμεσα και έμμεσα.

Πιο συγκεκριμένα, η Δράση περιλαμβάνει επισκέψεις δύο κινητών μονάδων στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σε ζητήματα αναπηρίας, εκδηλώσεις ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, εξατομικευμένη υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από εξειδικευμένη ομάδα Κοινωνικών Λειτουργών, δημιουργία οδηγού Δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η Δράση απευθύνεται στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, στα Στελέχη των Τοπικών Αρχών, Υπηρεσιών και Οργανώσεων καθώς και σε όλους τους Πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στοχεύει στην ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, στην ενημέρωση των Υπηρεσιών της Κοινότητας και στην ευαισθητοποίηση της Κοινωνίας.

Την Δευτέρα 10 Ιουλίου, η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στο Άστρος Κυνουρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας. Θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω συναντήσεις:

ΚΔΑΠμεΑ Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (09:00 – 11:00) Άστρος Κυνουρίας, 22001

Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με ειδικές ανάγκες Ν. Αρκαδίας (11:00 – 12:00) Άστρος Κυνουρίας, 22001

Βοήθεια στο σπίτι Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (12:00 – 13:00) Άστρος Κυνουρίας (πρώην κτίριο Πολεοδομίας), 22001

ΚΕΠ Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (13:00 – 14:00) Κεντρική Πλατεία, Άστρος Κυνουρίας, 22001

Related posts

«Εκδηλώσεις εορτασμού για την Ιστορική Μάχη των Δολιανών της 18ης Μαΐου 1821»

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ανάδειξη Προέδρου| Αυτά είναι τα Εκλογικά Κέντρα στην Αρκαδία

Πρόσκληση Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόρειας Κυνουρίας σε συνεδρίαση