astros24.gr
Image default
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ποια ελληνικά φαγητά προτιμούν οι τουρίστες του καλοκαιριού;

Κοινοποίηση

Κάθε καλοκαίρι, από τις αρχές Μαΐου μέχρι και τον Οκτώβριο, η νησιωτική αλλά και ηπειρωτική Ελλάδα κατακλύζεται από τουρίστες κυρίως από Ευρώπη και Αμερική. Τι προτιμούν να τρώνε και τι συστήνουν; Το savoredjourneys.com μας δίνει μια ιδέα.

Μουσακάς
Ταξίδι στην Ελλάδα χωρίς… Greek mousaka δεν είναι ολοκληρωμένο, γι’ αυτό και η Laura Lynch, αμερικανίδα travel blogger και food specialist του savoredjourneys.com που πλέον ζει στο Λονδίνο, συστήνει σε όλους τους τουρίστες να τον δοκιμάσουν, βάζοντάς το πρώτο στη λίστα. Κι αν δεν τους αρέσει, να τον δοκιμάσουν κι αλλού.
Γύρος
Εκτός από νόστιμο γεύμα, είναι εύκολο, γρήγορο και οικονομικό, για όσους δεν θέλουν να σπαταλήσουν χρόνο στο εστιατόριο, σύμφωνα με την Lynch.

Χωριάτικη
«Ξέρω ότι μπορεί να έχετε φάει χωριάτικη ξανά, αλλά σίγουρα δεν την έχετε δοκιμάσει αλά ελληνικά» γράφει η Lynch, μιλώντας για τα υλικά της και το μεγάλο κομμάτι φέτας στην κορυφή. Προσθέτει, μάλιστα, ότι κανένα γεύμα δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς χωριάτικη.
Σαγανάκι
«Αν σας αρέσει το τυρί, θα ερωτευτείτε το σαγανάκι» γράφει η ίδια, αναφέροντας ότι παρ΄όλο που είναι απλώς ένα τηγανητό τυρί, είναι πάρα πολύ νόστιμο.
Μπουγιουρντί
Με υπέροχο άρωμα, ντομάτα, φέτα και κόκκινη πιπεριά, το μπουγιουρντί σερβίρεται ως ορεκτικό, αλλά θα μπορούσε κάποιος να το παραγγείλει και ως κυρίως.
Σουτζουκάκια με χυλοπίτες
Να ένα πιο ιδιαίτερο πιάτο που εντυπωσιάζει τους τουρίστες και αναφέρεται ως η ελληνική βερσιόν του σπαγγέτι με κεφτεδάκια.

Ντολμάδες
Αν και υπάρχουν ντολμάδες παντού στον κόσμο σε σούπερ-μάρκετ, η Lynch τονίζει ότι οι σπιτικοί, ελληνικοί ντολμάδες δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι έτοιμο μπορεί να έχει δοκιμάσει κάποιος.
Λουκουμάδες
Παραδοσιακοί, ελληνικοί, με μέλι και καρύδι, για όποιον θέλει επιδόρπιο.
Σουβλάκι καλαμάκι
Αγαπημένο πιάτο των τουριστών, οι οποίοι το δοκιμάζουν με διάφορα κρεατικά.

Τζατζίκι
Στην Ανατολή έχουν το χούμους, στη Δύση το γουακαμόλε, εδώ έχουμε το τζατζίκι, σούπερ σκορδάτο και αρωματικό.
Κλέφτικο
Εντυπωσιάζει με το πόσο τρυφερό είναι το τελικό αποτέλεσμα στο αρνί, το οποίο σιγομαγειρεύεται για ώρες στη λαδόκολλα.

Πηγή: clickatlife.gr

Related posts

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

Προχωρά η μελέτη για την ανακατασκευή και διαμόρφωση του κτηρίου της Μαυρακείου Σχολής στο Ελληνικό

Επίσκεψη Υφυπουργού Πολιτισμού Χρίστου Δήμα, στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας